Dirigent 2024

Marcella van der Heijde-Keijzer (1990)


studeerde muziektherapie (2012) aan de Hogeschool Leiden. 

Tijdens deze studie volgde zij al directielessen bij Patrick van der Linden en zij verbreedde daarna haar muzikale horizon d.m.v. de één jarige pre-master Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht. In 2018 sloot Marcella, met een mooi examenconcert met medewerking van het Zeeuws Vocaal Ensemble en het Ars Musica orkest, haar studie koordirectie aan de Bourdon Hogeschool voor Muziek af. Na deze studie heeft Marcella nog HAFA directie gestudeerd bij Hardy Mertens in Tilburg.

 

Marcella is momenteel de vaste dirigent van Gemengd zangkoor Chordanova (Oosterhout) en heeft in de afgelopen jaren diverse orkestprojecten en interim dirigentschappen bij orkesten voor haar rekening genomen. Zo dirigeerde zij in 2018 het koor en orkest tijdens Magic of the Movies 2 (filmmuziek) in het Diligentia Theater in Den Haag. 

 

In 2019 dirigeerde zij de gehele Carmina Burana van Orff met symfonie orkest, solisten en koor in de Bussel in Oosterhout. Ook was zij als repetitor betrokken bij het project 75 jaar bevrijding Gilze-Rijen met uitvoeringen op de Vliegbasis Gilze-Rijen. En in 2023 trad zij op als de dirigent van het 

Dutch Ladies Orchestra waar zij met het programma “Think! Girl Power” concerten gaf in Rotterdam, Ede en Utrecht. 

 

Naast haar werk als dirigent is Marcella sinds 2019 als docent Vaktherapie (muziektherapie) verbonden aan de Hogeschool Leiden. 

 
Foto: Adrie de Roodt

VOORGAANDE JAREN

2023

Dirigent: Frank Hendriks

Focus: ?

2022

Dirigent: Jos den Boer

Focus: Luisteren naar elkaar

2019

Dirigent: Truus Migchielsen-Muizer

Focus: De bedoeling


2018

Dirigent: Leo Simons

Focus: Tellen en vertellen


2017

Dirigent: Marije Koopmans 

Focus: Presentatie

2016

Dirigent: Arjan Muller

Focus: Uitdaging stuk op niveau 2 met grote groep


2015

Dirigent: Ivo Kouwenhoven

Focus: Plezier